"Mijn" Quakerhuis    

                                    

     
 

Terug naar Af

Geloof

Praktijk

Artikelen

Verwijzingen

 

 

Haags Quakercentrum

Stadhouderslaan 8

2517 HW Den Haag

T: 070-3600621

E: haagsequakers@planet.nl

 

 

Stille Samenkomst

elke zondag van 10.30-11.30 uur

 

Tram 17 en de bussen 13 en 24 stoppen vrijwel voor de deur.                           

 
 
 

Quakers vormen samen het Religieus Genootschap der Vrienden die uiteindelijk maar één gezag erkennen, namelijk dat van het innerlijk Licht dat in ieder mens aanwezig is. Andere aanduidingen voor dit innerlijke Licht zijn: God, Christus, Atman, Boeddha-natuur. Omdat de quakers hun wortels hebben in de christelijke traditie gebruiken veel Vrienden (zoals de quakers elkaar noemen) bijbelse termen. Het is echter niet de taal die van belang is maar de innerlijke ervaring en de manier waarop deze innerlijke ervaring wordt geleefd in het dagelijks leven.

Vele mensen, zowel onder degenen die zich religieus noemen als ook anderen proberen te leven naar hun diepste inspiraties. In het Genootschap wordt deze drijfveer gereflecteerd in de organisatie en in de manier van besluitvorming.  In dit deel van de wereld zoeken quakers het innerlijk Licht en consensus door in stilte te wachten. Niet onze wil geschiede, maar die van het innerlijk Licht!

De Stille Samenkomst vormt de kern van onze quakergemeenschap, Wij zoeken samen naar een stilte waarin wij nader tot God en tot elkaar komen. Een stilte waarin wij ons open kunnen stellen voor de inspiratie van Gods Geest. Wij voelen ons daarnaast sterk verbonden door onze getuigenissen waarin we uitdrukken welke consequenties wij willen verbinden aan ons geloof voor ons leven.

Quakers hechten niet aan symbolen en kennen geen sacramenten zoals de meeste andere kerken. Er is maar één sacrament en dat is het leven zelf. 'Leef wat je gelooft'.

 

Lees hier mijn levensvisie

 
 

              


  Naar de officiële website van de Nederlandse quakers


Laatste wijziging: 20-11-2007
 index.html